Zzp’ers in de zorg

By 26 november 2015 Nieuws

Op 1 juli 2015 is de Kwaliteitswet vervangen door de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg. Deze nieuwe wet geldt niet alleen voor zorginstellingen maar ook voor zzp’ers die werkzaam zijn in de zorg.

Door deze nieuwe wet kun je zorg verlenen via een zorginstelling, zonder dat je in dienst bent van de zorginstelling. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg die wordt verleend, ook als de zorg in opdracht van een instelling wordt verleend en de instelling eindverantwoordelijk is. De zorginstelling hoeft in deze situatie geen loonheffingen in te houden.
De Belastingdienst heeft een voorbeeldovereenkomst beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden als je voor een zorginstelling gaat werken. De zorginstelling heeft hiermee de zekerheid dat zij geen loonheffingen in hoeven te houden en te betalen, op voorwaarde dat er gewerkt wordt volgens de voorbeeldovereenkomst.

Ben je ZZP’er in de zorg en heb je vragen over de gevolgen van de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg? Neem dan contact met ons op op.