25 jarig jubileum de Fûke!

By 18 november 2016 Nieuws

Vandaag, 18 november 2016, is het precies 25 jaar geleden dat Nynke Nieuwenhuis Administratiekantoor de Fûke startte, gewoon thuis aan de keukentafel in Jirnsum. 25 jaar ondernemerschap en meegaan met alle veranderingen is een prestatie die best even in het zonnetje gezet mag worden.

Na het afronden van de opleiding MBA startte Nynke op 18 november 1991 Administratiekantoor de Fûke. Al vanaf de start liet ze een vooruitstrevende, moderne visie op ondernemen zien. De administraties werden vanaf het begin al verwerkt op de computer, dit in tegenstelling tot vele andere administratiekantoren die destijds nog steeds veel handmatig verwerkten in tabellarische boeken. Tegenwoordig is de computer niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar dat was 25 jaar geleden heel anders!
Na de eerste computers met beperkte opslagmogelijkheden kwamen de computers met floppy disks en via de diskette en de cd-rom kwamen we in het tijdperk van de usb-stick en cloud-opslag.
Ook de keukentafel in Jirnsum is niet meer hetzelfde, na een periode in Drachten, is de Fûke nu gevestigd in een mooi kantoor aan de haven in Harlingen.
Verder doet Nynke het werk niet meer alleen. Bijna 5 jaar geleden kwam Amarins de gelederen versterken en is ze, net als de computer, niet meer weg te denken uit de Fûke.

In 25 jaar is er dus heel wat veranderd. Toch zijn er ook dingen hetzelfde gebleven. Nog steeds proberen wij als administratiekantoor vooruitstrevend te zijn en maken wij ontwikkelingen door die onze klanten helpen bij hun bedrijfsvoering. Zo kan de administratie ook digitaal aangeleverd worden, per email, via Dropbox of via Google Drive. Ook bieden wij sinds een jaar online boekhouden aan, waarbij de klant zelf een deel van de administratie verwerkt en wij aan de achterkant meekijken en controleren.

Ook de relatie met de klanten is onveranderd. Zaten de eerste klanten van Nynke aan de keukentafel met een kop koffie te filosoferen over de toekomst van hun bedrijf, nu stroomlijnen we wilde ideeën aan de koffietafel in ons kantoor. Ook gaan we graag bij onze klanten langs, om de administratie ter plekke te verwerken of om gewoon even te kijken hoe het gaat. En natuurlijk hopen wij dat we dat ook de komende jaren nog mogen blijven doen.