Corona-dossier: uitstel Belastingdienst

By 19 maart 2020 Blog, Corona, Nieuws

Als je door het coronavirus je omzet zo ver terug ziet lopen dat je de belastingen niet meer kunt betalen, dan kun je schriftelijk vragen om bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst.  De invordering van de belastingschulden wordt meteen stopgezet op het moment dat de Belastingdienst de aanvraag ontvangt. Ook wordt de rente die je over de belasting moet betalen verlaagd van 4% naar 0,01% . Verder worden verzuimboetes wegens niet (tijdig) betalen kwijtgescholden.

Wel moet je binnen 4 weken na de aanvraag een verklaring van een boekhouder, accountant, fiscalist of andere derde deskundige inleveren.

Update 22-3-2020: Als je corona-uitstel aanvraagt ,krijg je standaard 3 maanden uitstel van betaling. Hiervoor hoef je GEEN derde deskundigeverklaring meer in te leveren. Wil je langer dan 3 maanden uitstel, dan zul je gevraagd worden om meer informatie aan te leveren. elke informatie je aan moet leveren verschilt per aanvraag. Nadat de Belastingdienst jouw aanvraagbrief heeft ontvangen, krijg je van hen een lijstje met welke informatie je aan moet leveren.

Voor de aanvraag van het bijzondere uitstel van betaling kun je gebruik maken van de downloadbare templates op deze pagina. Deze templates stellen wij gratis beschikbaar.

Update 02-04-2020: Je kunt nu online voor 3 maanden bijzonder uitstel aanvragen! In tegenstelling tot eerdere berichten kun je nu voor alle belastingsoorten uitstel aanvragen. ook geldt het uitstel meteen voor alle aanslagen die je in de uitstel periode ontvangt.

Vraag je bijvoorbeeld op 30 maart 2020 bijzonder uitstel aan en ontvang je op 20 april 2020 een aanslag Inkomstenbelasting, dan geldt het aangevraagde uitstel ook voor deze aanslag.

Online bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst vraag je aan via de website van de Belastingdienst.

Wil je gebruik maken van dit bijzondere uitstel en heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.