#1 Ondernemen met passie

Wij ondersteunen ondernemers daar waar nodig
zodat zij zich met passie en zonder zorgen op hun vak kunnen storten .
Groet, Amarins en Nynke

 

#2 Nuchter, persoonlijk en open

We vertellen je graag waar we voor staan in een gesprek.
Een kennismakingsgesprek is bij ons altijd kosteloos en vrijblijvend.
Groet, Amarins en Nynke

 

#3 Geen nummers, maar cijfers.

We vertellen je graag waar we voor staan in een gesprek.
Je krijgt dan meteen advies op maat in uw situatie.
Groet, Amarins en Nynke

Om onze diensten te verduidelijken hebben we onze klanten in 3 voorbeelden opgedeeld.
Onze dienstverlening is altijd op maat, dus bel gerust voor een advies en prijs op maat.

De zelfstandige professional

 • Relatief eenvoudig en overzichtelijk administratie
 • Eigen (online) boekhoudpakket naar keuze
 • Controle administratie en verzorging btw-aangiften
 • Samenstellen van de jaaraangifte
 • Advies en besprekingen naar behoefte

Ben jij een zelfstandige professional en op zoek naar een administratieve dienstverlener die begrijpt waar jij behoefte aan hebt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende op maat gemaakte offerte.

De bevlogen vakman/vrouw

 • Maandelijkse bezoeken
 • Volledige verwerking van de financiële administratie
 • Eventuele inrichting van projectadministraties
 • Verzorging van alle fiscale aangiften
 • Opstellen prognoses en begroting

Ben jij een bevlogen vakman of vakvrouw en opzoek naar een administratieve dienstverlener die met je meedenkt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende op maat gemaakte offerte.

De succesvolle onderneming

 • Meer complexe en omvangrijke administratie
 • Volledige verwerking financiële administratie
 • Opmaken tussentijdse rapportages
 • Verzorging van alle fiscale aangiften
 • Eventuele samenwerking met accountant of adviseur

Ben jij een succesvolle ondernemer en op zoek naar een administratieve dienstverlener die uitstekend samen kan werken met een accountant of adviseur? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende op maat gemaakte offerte.

In een kennismakingsgesprek kijken we wat we voor jou kunnen doen.
Een advies onder het genot van een bakje koffie bij ons op kantoor.
Gewoon heel normaal, zonder fratsen en tierelantijnen.

Amarins

Blog en nieuws

Corona-dossier: compensatieregeling

By | Blog, Corona, Nieuws

In de afgelopen 2 weken is onze wereld veranderd. Het uitbreken van het corona-virus heeft  Bedrijven zijn gedwongen gesloten, scholen zijn dicht en veel ondernemers zien hun omzet opdrogen. In een serie artikelen besteed ik aandacht aan de gevolgen van de corona-uitbraak voor ondernemers, de noodregelingen die de overheid heeft ingesteld en hoe je als ondernemer deze periode door kunt komen.

Afgelopen vrijdag 27 maart 2020 is het noodloket geopend voor ondernemers die in acute problemen zijn geraakt door de Corona-maatregelen. Zij kunnen via het noodloket een eenmalige gift van € 4.000 aanvragen als compensatie voor de schade. In dit artikel lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor deze compensatieregeling in aanmerking te komen.

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren : TOGS

Op 15 maart 2020 besloot het kabinet dat er striktere maatregelen genomen moesten worden om de verspreiding van het Corona-virus in te dammen. Per direct moesten alle horecagelegenheden, sauna’s, coffeeshops en sportclubs hun deuren sluiten. Ook gingen de scholen dicht. Niet lang daarna gingen ook andere bedrijven waarbij direct contact met klant noodzakelijk is dicht. Sluiting van zoveel bedrijven heeft uiteraard ook grote financiële gevolgen. Daarom kunnen ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren gebruik maken van de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19, TOGS.

De TOGS is een eenmalige belastingvrije schenking van de overheid van € 4.000. Je kunt de tegemoetkoming aanvragen via het noodloket van het RVO. Om de aanvraag te kunnen doen moet je gebruik maken van DigiD (eenmanszaak) of een eHerkenningsmiddel ( andere rechtsvormen).

Wanneer heb je recht op de tegemoetkoming?

De compensatie is bedoeld voor mkb-bedrijven met en zonder personeel die schade lijden doordat ze noodgedwongen gesloten zijn, door de inperking van bijeenkomsten of door het negatieve reisadvies. Om aanspraak te maken moest je op 15 maart 2020 ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel met een SBI-code die op de door het kabinet samengestelde lijst met getroffen sectoren voorkomt. Je kunt controleren of je aan deze voorwaarde voldoet door je KvK-nummer in te vullen op de website van het RVO.

Update: Op 7 april heeft het kabinet besloten om de lijst met SBI-codes die in aanmerking komen voor compensatie uit te breiden. Veel sectoren die tot nu toe buiten de boot vielen, waaronder tattooshops, zeil- en surfscholen, diverse groothandels die aan de horeca leveren, uitzendbureaus, particuliere beveiligingsbedrijven, en de chartervaart zijn kunnen nu ook een aanvraag doen voor TOGS. De lijst SBI-codes die onder de uitbreiding vallen, vindt je HIER.

Staat jouw SBI-code op de lijst met de uitbreiding, dan kun je vanaf 15 april 2020 een aanvraag doen op de website van het RVO.

Verder moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je moet je voor 15 maart 2020 hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met een hoofdactiviteit die op de SBI-lijst van getroffen sectoren staat. De lijst met vastgestelde code’s vindt je HIER .
 • Er werken minder dan 250 personen in jouw bedrijf.
 • Je hebt een fysieke vestiging in Nederland die geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel.
 • Als je geen horeca-onderneming hebt, dan mag het vestigingsadres van jouw bedrijf niet hetzelfde zijn als jouw woonadres.
 • Jouw onderneming is niet failliet. ook heb je geen surseance van betaling aangevraagd.
 • Je verwacht vanaf 16 maart 2020 een omzetverlies van minimaal € 4.000.
 • Je verwacht van 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 minimaal € 4.000 aan vaste lasten te hebben. Dit is bijvoorbeeld de huur van het pand, personeelskosten, abonnementen, verzekeringen en energiekosten.
 • Je hebt in de afgelopen 2 jaren niet meer dan € 200.000 aan overheidssteun ontvangen, bijvoorbeeld in de vorm van subsidie of garantstellingen.
 • Je hebt geen overheidsbedrijf.

Hoe kan ik de TOGS aanvragen?

De TOGS wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je kunt de tegemoetkoming aanvragen via deze link: RVO .

Als je een eenmanszaak hebt, dan kun je de aanvraag doen met DigiD. Heb je een v.o.f, maatschap of B.V. dan kun je de aanvraag doen met een eHerkenningsmiddel niveau 1. Ook is het mogelijk om de aanvraag door een intermediair te laten doen. Hiervoor moet je de intermediair machtigen.

Binnen 2 weken na je aanvraag ontvang je een besluit van het RVO. Enkele dagen nadat je het besluit ontvangen hebt, wordt de tegemoetkoming overgemaakt.

Controle

In de wandelgangen en op sociale media heb ik van diverse ondernemers gehoord dat ze de TOGS aan willen vragen, terwijl ze geen of weinig omzetverlies hebben. Mooi cadeautje van de overheid toch? Nou nee. De TOGS is echt bedoelt voor ondernemers die direct getroffen zijn door de overheidsmaatregelen rondom de Corona-uitbraak. Het RVO gaat hier achteraf op controleren. Heb je de tegemoetkoming aangevraagd terwijl je niet aan de voorwaarden voldoet, dan moet jet het geld terugbetalen met een boete. Dit kan tot 5 jaar na het uitbetalen van de tegemoetkoming.

Help?

Denk je dat je recht op TOGS hebt, maar weet je het niet zeker? Of heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op om een online afspraak te maken.

Corona-dossier: uitstel Belastingdienst

By | Blog, Corona, Nieuws

Als je door het coronavirus je omzet zo ver terug ziet lopen dat je de belastingen niet meer kunt betalen, dan kun je schriftelijk vragen om bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst.  De invordering van de belastingschulden wordt meteen stopgezet op het moment dat de Belastingdienst de aanvraag ontvangt. Ook wordt de rente die je over de belasting moet betalen verlaagd van 4% naar 0,01% . Verder worden verzuimboetes wegens niet (tijdig) betalen kwijtgescholden.

Wel moet je binnen 4 weken na de aanvraag een verklaring van een boekhouder, accountant, fiscalist of andere derde deskundige inleveren.

Update 22-3-2020: Als je corona-uitstel aanvraagt ,krijg je standaard 3 maanden uitstel van betaling. Hiervoor hoef je GEEN derde deskundigeverklaring meer in te leveren. Wil je langer dan 3 maanden uitstel, dan zul je gevraagd worden om meer informatie aan te leveren. elke informatie je aan moet leveren verschilt per aanvraag. Nadat de Belastingdienst jouw aanvraagbrief heeft ontvangen, krijg je van hen een lijstje met welke informatie je aan moet leveren.

Voor de aanvraag van het bijzondere uitstel van betaling kun je gebruik maken van de downloadbare templates op deze pagina. Deze templates stellen wij gratis beschikbaar.

Update 02-04-2020: Je kunt nu online voor 3 maanden bijzonder uitstel aanvragen! In tegenstelling tot eerdere berichten kun je nu voor alle belastingsoorten uitstel aanvragen. ook geldt het uitstel meteen voor alle aanslagen die je in de uitstel periode ontvangt.

Vraag je bijvoorbeeld op 30 maart 2020 bijzonder uitstel aan en ontvang je op 20 april 2020 een aanslag Inkomstenbelasting, dan geldt het aangevraagde uitstel ook voor deze aanslag.

Online bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst vraag je aan via de website van de Belastingdienst.

Wil je gebruik maken van dit bijzondere uitstel en heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Tips en tricks in je mailbox